Η Νεράιδα των πρώτων βοηθειών  


   Σας παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια την "Νεράιδα των πρώτων βοηθειών" η οποία αποτελεί το Μοναδικό, Ολοκληρωμένο και Εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για παιδιά ηλικίας, 4 έως 9 ετών.


   Το καινοτόμο αυτό εγχείρημα, δημιουργήθηκε αποκλειστικά, από την εταιρεία Givelife και τους πολύτιμους συνεργάτες της.


   Με σύμμαχο την υψηλή τεχνολογία και την τελευταία γενιά animations (κινούμενα σχέδια), αλλά και διαδραστικά στοιχεία όπως, θεατρικές πράξεις και μουσικά δρώμενα, το πρόγραμμα εξασφαλίζει εύκολα την προσοχή και την κινητοποίηση των μελλοντικών μας μικρών διασωστών, βοηθώντας τους να αφομοιώσουν αβίαστα, την γνώση μέσω βιωματικών παιχνιδιών.


Γνώση που σώζει κυριολεκτικά ζωές!

   Το πρόγραμμα ανανεώνεται, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και εξελίξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

 • Nα ευαισθητοποιήσει τους μικρούς συμμετέχοντες 
 • Να επισημάνει την αξία της ομαδικής συνεργασίας
 • Να τους διδάξει πως να αντιδρούν χωρίς πανικό
 • Να τους μάθει πως να καλούν για άμεση κι αποτελεσματική βοήθεια
 • Να εξοικειωθούν με το παγκόσμιο σήμα βοήθειας
 • Να χρησιμοποιούν τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, σε περίπτωση σοβαρού κινδύνου
 • Να αναγνωρίζουν και τους τρεις επαγγελματίες διασώστες: Υγειονομικό, Πυροσβέστη, Αστυνομικό
 • Να προετοιμαστούν για την εισαγωγή τους στην Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS), που ξεκινά από τα 10 έτη
          Να αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων:

 • Την αμυχή (γρατζουνιά)
 • Την ρινορραγία
 • Το απλό διάστρεμμα (στραμπούληγμα)
 • Το απλό οίδημα στο κεφάλι (καρούμπαλο)
 • Το τοπικό έγκαυμα κ.α.

  Το πρόγραμμα που απευθύνεται στην τρυφερή αυτή ηλικία,  υλοποιείται μέσω εμψυχωτικής διδασκαλίας, με την παρότρυνση και την υποστήριξη να πρωταγωνιστούν, μυώντας τα έτσι, ομαλώς στον κόσμο των Πρώτων Βοηθειών.
   Ως εκ τούτου, είναι δομημένο με χιουμοριστικές νότες κι υπό την μορφή παραμυθιού. Με αυτό τον τρόπο, καθώς διασκεδάζουν, μαθαίνουν βιωματικά όλες τις παραπάνω δεξιότητες. 
   Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής ενότητας, παρέχονται στους μικρούς μας φίλους, διασωστικά γιλεκάκια.

 Η διάρκεια του προγράμματος είναι μια ώρα

 Στις τάξεις της Β' και Γ΄ Δημοτικού σχολείου, το πρόγραμμα παρατείνεται, για μια επιπλέον σχολική ώρα, διδάσκοντας στα παιδιά και τις ακόλουθες δεξιότητες:

 1. Θέση ανάνηψης
 2. Πνιγμονή 
 3. Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (προκαταρκτική εκπαίδευση)

Η Nεράιδα των πρώτων βοηθειών, με ένα νέο εκπαιδευτικό animation, ενημερώνει τους μικρούς διασώστες για τον COVID-19!

 Εκπαιδευτικά κινούμενα σχέδια

Η πολύπλευρη εκπαίδευση

των μικρών μας μαθητών 

Μουσικά δρώμενα 

   Στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί η μουσικοκινητική αγωγή. Μέσα από μουσικά διαδραστικά κινούμενα σχέδια, τα παιδιά ενώ χορεύουν, καλούνται να επαναλάβουν τις κινήσεις των πρωταγωνιστών της Νεράιδας, οι οποίοι σώζουν συνανθρώπους μας.        
Ενθαρρύνονται να τραγουδούν ομαδικά, τα τραγούδια της μικρής Ειρήνης (η μικρή διασώστρια), παίρνοντας έτσι τελικά, τον χρησμό του/ης μικρού/ής διασώστη/ριας από την ίδια!

Κινούμενα Σχέδια

  Τα παιδιά παρακολουθούν καθ' όλη την διάρκεια του προγράμματος εκπαιδευτικά ευφυέστατα, σύγχρονα  και τελευταίας γενιάς animation για τις πρώτες βοήθειες, τα μοναδικά στο είδος τους στην Ελλάδα. Διδάσκονται μέσα από αυτά ενδεικτικά:

 • Τις πρώτες βοήθειες
 • Την σημαντικότητα της αλληλοβοήθειας
 • Τον ρόλο που έχει η καρδιά καθώς και το αίμα στο σώμα μας
 • Την Πανευρωπαϊκή γραμμή έκτακτης ανάγκης 112

Θεατρικό παιχνίδι

   Το θεατρικό παιχνίδι επιτρέπει στα παιδιά να διασκεδάσουν ακόμα περισσότερο και να πιστέψουν στις διασωστικές τους ικανότητες, μέσω των ευχάριστων θεατρικών πράξεων.
   Φορώντας τα διασωστικά τους  γιλεκάκια, από την αρχή του προγράμματος, χωρίζονται σε ομάδες και αναλαμβάνουν το έργο... Να σώσουν τον κόσμο!Οι παροχές στα παιδιά.


Σε όλους τους μικρούς διασώστες παρέχονται:

 1. Αναμνηστικό δίπλωμα
 2. Αυτοκόλλητα με τους ήρωες του προγράμματος (αστυνομικό, πυροσβέστη κ.α.), που "πιστοποιεί" ότι οι μικροί διασώστες ανήκουν πια στην ομάδα υπερηρώων της.
 3. Ατομική σημαία με τον αριθμό 112

Επίσης, παρέχονται δωρεάν:

 • DVD πρώτων βοηθειών που απευθύνεται στους γονείς των νέων μας ηρώων.
  Το έργο αποτελεί την μοναδική παραγωγή στην Ελλάδα.
  Αναλύει απλά και κατανοητά όλους τους διασωστικούς χειρισμούς, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει από  τραυματισμούς, μέχρι και παθολογικά περιστατικά ( για ενηλίκους, παιδιά και βρέφη), με βίντεο και φωτογραφίες.
 • Αφίσα Α3 πρώτων βοηθειών για το σχολείο


Το animation για το 112

   Το εκπαιδευτικό σποτ κινουμένων σχεδίων, για την κλήση του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, υλοποιήθηκε στην χώρα μας από την Give life, και είναι το πρώτο έργο στην Ευρώπη και την χώρα μας.

   Το animation, αποτελεί υπερπαραγωγή για τον χώρο των κινουμένων σχεδίων.
Με διάρκεια πέντε λεπτών, οι ήρωες του πρωταγωνιστούν σε διαφορετικά σενάρια, με τα δεκάδες πολύχρωμα σκηνικά του να εναλλάσσονται συνεχώς, κεντρίζοντας έτσι την προσοχή των μικρών διασωστών.

Σκοπός του είναι:

  • Να εξηγήσει το σημαντικό έργο της γραμμής 112, αλλά καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτή λειτουργεί
  • Να παροτρύνει τους μικρούς μας φίλους να την καλέσουν σε περίπτωση σοβαρού κινδύνου (φωτιά, υγειονομική περίθαλψη, αστυνομική παρέμβαση)
  • Να κατανοήσουν γιατί πρέπει να κλείνουν την συνομιλία με το κέντρο, ΠΑΝΤΑ τελευταίοι, προκειμένου το κέντρο να διασφαλίσει τον εντοπισμό τους και την ασφάλεια τους μέχρι να καταφθάσει η αρμόδια υπηρεσία
  • Να αναγνωρίζουν τις τρεις ομάδες "ηρώων επαγγελματιών διασωστών" (ασθενοφόρο, αστυνομία, πυροσβεστική) και γιατί πάντα πρέπει να υπενθυμίζουν στους μεγαλύτερους, να παραχωρούν προτεραιότητα στα οχήματα τους

  • Να μην καλέσουν ποτέ για να κάνουν φάρσα, καθώς ο χρόνος είναι πολύτιμος για έναν συνάνθρωπο που πραγματικά μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο

 Το ειδικά φτιαγμένο, για παιδιά, τραγούδι μας θα κατακτήσει την κορυφή της καρδιά τους


   Το περιεχόμενο της εκμάθησης για την κλήση 112  όπου βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στην χώρα μας,  αποτελεί ένα εφόδιο σημαντικής βαρύτητας  για τους μικρούς μας φίλους.
 Καθώς η χρήση του, σε μία ενδεχόμενη κρίσιμη στιγμή, θα αποβεί σωτηρία για έναν συνάνθρωπο μας, αλλά και για τους ίδιους.

   Ο εκπαιδευτικός του χαρακτήρας στηρίχτηκε στις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύντομες πληροφορίες για το 112


   Όταν καλούμε την γραμμή 112, εντοπίζεται η ακριβής τοποθεσία μας, είτε η κλήση πραγματοποιείται από σταθερό, είτε από κινητό τηλέφωνο, ακόμα και αν δεν υπάρχει σήμα. Η κλήση είναι δωρεάν καθ' όλη την διάρκεια της.
   Η υπηρεσία της είναι αποτελεσματική, σε ολόκληρη την
Ευρωπαϊκή Ένωση και η χρήση της συνιστάται από τους αρμόδιους φορείς, για κάθε είδους έκτακτης ανάγκης.

Τα σκηνικά και ο Υπερσύγχρονος Εξοπλισμός 

που καθηλώνουν

Μοναδικά  Σκηνικά  

   Ασθενοφόρο δύο μέτρων, κατασκευασμένο προσεκτικά, από ασφαλές υλικό.
  Το όχημα είναι προσβάσιμο και υποδέχεται τους μικρούς διασώστες στο εσωτερικό του, καθώς ετοιμάζονται για την.. σωτηρία του κόσμου!
"Ντυμένο" με εικόνες που απεικονίζουν το εσωτερικό ενός πραγματικού ασθενοφόρου, εξιτάρει την περίεργη φύση τους και τους προκαλεί να το εξερευνήσουν.
   Επίσης, στην αίθουσα πρωταγωνιστούν οι φιγούρες των έξι ηρώων των animations, προκειμένου να καλωσορίσουν τους νέους υπερήρωες.που αναλαμβάνουν δράση!         

Βιντεοπροβολέας FHD 

  Το πρόγραμμα διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας βιντεοπροβολέα Full High Definition της Epson, που επιτρέπει την θέαση των κινουμένων σχεδίων και του προγράμματος, στην καλύτερη δυνατή ανάλυση.
   Επιπλέον, υπάρχει υπερσύγχρονος φορητός υπολογιστής  και μεταφερόμενο πανί προβολής. 

Επαγγελματικός Ήχος

  Μεταφερόμενο ηχητικό επαγγελματικό σύστημα, με μικροφωνική εγκατάσταση τελευταίας τεχνολογίας.
   Ο κρυστάλλινος ήχος προσαρμόζεται εύκολα σε όλες τις αίθουσες, μικρές ή μεγάλες.
   Το χειλόφωνο  επιτρέπει στην εκπαιδεύτρια- εμψυχώτρια, να δρα ελεύθερα στον χώρο μαζί με τα παιδιά, χωρίς τους τεχνικούς περιορισμούς να εμποδίζουν τη φυσική δραστηριότητα,της διαδραστικής εκπαιδευτικής ενότητας.

Πως ξεκίνησαν όλα

 πριν περίπου τρία χρόνια...

 

   Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου τρία χρόνια, με ένα ξεκάθαρο στόχο:

Να βάλουμε τις Πρώτες Βοήθειες, στις ζωές των πολύ μικρών παιδιών!

    Έχοντας περιοδεύσει σε ολόκληρη την χώρα ανά τα έτη και λαμβάνοντας υπόψιν την θερμή υποδοχή των παιδαγωγών, των γονιών αλλά κυρίως των ίδιων των μαθητών για το έργο μας, το όραμα της Νεράιδας, δεν άργησε να συλληφθεί.

    Παρατηρώντας την έλλειψη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος στην χώρα μας, για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, η Givelife περήφανα ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλύψει αυτό το κενό, προσδίδοντας έτσι, ένα ακόμη βαθύτερο νόημα στην ύπαρξη της κι ένα ακλόνητο κίνητρο να διαδώσει δυναμικότερα, όλα αυτά για τα οποία "γεννήθηκε".

   Το να δημιουργήσει κανείς ένα έργο, που απευθύνεται σε μία τόσο τρυφερή ηλικία, δεν ήταν εύκολο εγχείρημα. Επιστρατεύοντας την φαντασία μας και γίνοντας ξανά κι εμείς παιδιά, με ευαισθησία και ανεξάντλητη αγάπη, η Νεράιδα πήρε σάρκα κι οστά, μετά από ατελείωτες ώρες, μήνες και χρόνια πειραματισμού, προσαρμογής και ατελείωτης δουλειάς!

   Χωρίς χρηματοδοτούμενη οικονομική στήριξη, η Ειρήνη Νικάκη, κατάφερε να διδάξει με τις πράξεις και την πίστη στο όνειρο της, αυτό που για χρόνια πραγματεύεται μέσω της επιστήμης της: Ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

   Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους τους συντελεστές που συμμετείχαν σε κάθε στάδιο υλοποίησης αυτού του έργου, αλλά κι όλους εσάς που πιστέψατε και εξακολουθείτε να πιστεύετε στην Νεράιδα και στην αποστολή της, να κάνει τον κόσμο μας, έναν κόσμο αποτελούμενο από... μικρούς ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ!


  Φωτογραφίες από το πρόγραμμα 

Κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, για Αντιγραφή ή Παραποίηση του Προγράμματος και των κινουμένων σχεδίων.

Επικοινωνήστε για διαθέσιμες ημερομηνίες 


— Επικοινωνήστε μαζί μας  —


Givelife, Αθήνα

6987384774

info@givelife.gr